Monday, June 1, 2015

فلافل




فلافل در واقع یک غذای ایرانی نیست به کشور هند یا لبنان تعلق دارد
فلافل غذایی تند است و معمولا با ترشی سرو می‌شود، نام این غذا نیز از فلفل گرفته شده است زیرا اصل لبنانی آن فلفل قرمز فراوانی دارد.اما از آنجایی که جنوبی ها به خصوص استان خوزستان با کمی تغییر
در مواد این غذا آن را به یک غذای بومی و محلی تبدیل کرده اند
تصمیم گرفتم در یک پست فلافل را توضیح دهم
امیدوارم تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید .

مواد لازم

نخود : ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم
پیاز : ۲ عدد
تخم مرغ : ۲ عدد
سیر : ۲ حبه
سیب زمینی : ۲ عدد
ادویه کار ی : ۱ قاشق چایخوری
زیره : ۱/۲ قاشق چایخوری
فلفل قرمز : ۱ قاشق چایخوری
نمک ؛ زردچوبه : به مقدار لازم
جوش شیرین یا بیکینگ پودر : ۱ قاشق غذاخوری
آرد سوخاری : ۳ قاشق غذاخوری پر
روغن : فراوان



طرز تهیه

ابتدا نخود را ۲ روز با مقداری نمک یا جوش شیرین و آب سرد خیس می کنیم اینکار باعث می شود نفخ نخود گرفته شود حتما روزی دو بار آب آن را عوض کنید .
سپس آبکش کرده خوب شسته تا نمک آن برود بعد با چرخ گوشت آن را چرخ می کنیم یا با غذا ساز
میکس می کنیم ( نخود چرخ شده باید کمی زبر باشد ).




پیاز را رنده کرده آب آن را می گیریم با سیر؛ سیب زمینی ( خام رنده شده ) ؛ آرد سوخاری ؛ تخم مرغ ؛ ادویه ها و جوش شیرین به مایه نخود اضافه کرده خوب ورز می دهیم سپس مخلوط را دو ساعت در یخچال می گزاریم تا استراحت کند بعد از استراحت روغن را داغ می کنیم با استفاده از قالب فلافل قالب می زنیم
اگر قالب ندارید در دست گلوله کرده یا مانند کتلت شکل می دهیم



درون روغن داغ با حرارت کم سرخ می کنیم .
بعد از سرخ شدن روی دستمال آشپزخانه می گزاریم تا روغن اضافی آن گرفته شود
سپس با یک سس تند و مخلفات سرو می کنیم .
در جنوب ایران استان خوزستان این ساندویچ خوشمزه با خیار و گوجه فرنگی خرد شده
مانند سالاد شیرازی و یا ترشی لیته بندری سرو می شود


 سس فلافل

مواد لازم
سیب زمینی آب پز : ۱ عدد
رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق غذاخوری
نمک ؛ فلفل قرمز : به مقدار لازم
آب : ۱/۲ پیمانه

طرز تهیه

سیب زمینی را آب پز کنید سپس له کنید
رب گوجه فرنگی را با نمک و فلفل مخلوط کنید در آب حل کنید بعد به سیب زمینی اضافه کنید.
روی حرارت متوسط قرار دهید تا مایه نسبتا غلیظی به دست آید سس ما آماده است
سپس با فلافل میل کنید .

   نکات
- برای خوشمزه تر شدن فلافل از فلفل قرمز استفاده کنید .
- آرد سوخاری را از خمیر خشک شده و آسیاب شده نون باگت در خانه می توانید تهیه کنید .
- برای سرخ کردن از ظرف کوچک و گود استفاده کنید اگر شعله کم باشد فلافل مغز پخت خواهد شد .
- فلافل باید هنگام پخت روی روغن بیاد تا درون آن خمیر نشود .
- اگر فلافل درون روغن وا رفت ۱ قاشق غذاخوری آرد سوخاری را با مایه مخلوط کنید .
- وا رفتن فلافل درون روغن به خاطر خوب ورز ندادن مایه است پس خوب ورز دهید .
- اگر مایه شما چسبندگی لازم را نداشت به مایه ۱ قاشق غذاخوری آرد نخود خام اضافه کنید .
- قالب فلافل من بزرگ بود شما می توانید از قالب کوچک یا متوسط مخصوص فلافل استفاده کنید .


  نوش جان
  آزاده .


No comments:

Post a Comment