Wednesday, February 10, 2016

حلوای زنجبیلی


چه مهمانان بی دردسری هستند مردگان ..
 نه به دستی ظرفی را چرک میکنند ، نه به حرفی دلی را آلوده
     تنها به شمعی قانعند و اندکی سکوت .
حسین پناهی
روح مامان عزیزم و همه اسیران خاک شاد ..


حلوای زنجبیلی یکی از انواع حلوا‌های سنتی ایران است. این حلوا در مناطق سردسیر شمالی کشور به ویژه در استان آذربایجان تهیه می شود. در این حلوا برخلاف حلواهای رایج ، به جای زعفران از زنجبیل استفاده می‌شود. به سبب وجود زنجبیل مقوی بوده و خوردن آن در ماه رمضان مرسوم است.
حلوای زنجبیلی یکی از سوغاتی های خوشمزههه استان گلستان است
با من و طرز تهیه آن همراه باشید .


مواد لازم

آرد       :  1 پیمانه
پودر قند : 3/4 پیمانه
کره      :  100 گرم
روغن جامد یا مایع : 2 قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل  : 1,1/2قاشق غذاخوری
خلال پسته برای تزیین : مقداری


 طرز تهیه

ابتدا آرد را الک کرده در تابه می ریزیم با حرارت ملایم و با قاشق چوبی هم می زنیم  تا بوی خامی آرد گرفته شود و خیلی کم تغییر رنگ دهد یا طلایی روشن شود که حدود 20 دقیقه زمان نیاز دارد از روی حرارت برداشته آرد تفت داد شده را یک بار دیگر الک می کنیم و دوباره به تابه برمی گردانیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم
کره و روغن را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا روغن خوب جذب حلوا شود
سپس پودر قند را هم در دو مرحله الک کرده و اضافه می کنیم با هر دفعه اضافه کردن پودر قند باید حسابی حلوا راهم بزنیم تا پودر قند به خورد حلوا برود در آخر پودر زنجبیل را اضافه کرده و مخلوط می کنیم
اگر مقدار روغن حلوا کم بود و خیلی حالت پودری داشت می توان خیلی کم کره اضافه کرد حلوا را در یک سینی که کمی چرب کرده ایم می ریزیم با قاشق آن را خوب صاف می کنیم کمی که خنک شد به شکل سنتی مربع یا لوزی برش می زنیم یا مانند من قالب می زنید .




نوش جان : آزاده



No comments:

Post a Comment